Nowa polityka prywatności i plików Cookies                                                                        nasze serwisy:    wentylacyjny.pl   |   instalacjebudowlane.pl   |   lazienkowy.pl   |   poradybudowlane.com.pl

AMICA: Para korzyści

artykuł promocyjny

Pieczenie parowe jest jednym ze sposobów przygotowania żywności. Metoda ta znana jest od bardzo dawna, jednak prawdziwą furorę zrobiła w momencie, gdy zaczęliśmy dbać o zdrową dietę, higieniczne utrzymanie czystości w kuchni oraz doceniliśmy różnorodność naszych posiłków. Para daje nam wiele możliwości, a marka Amica pozwala nam odkryć je z podwójną korzyścią!

AMICA: Para korzyści
Kliknij w zdjęcie i przejdź na stronę firmy

O tym, że warto zainwestować w piekarnik parowy, nie trzeba nikogo przekonywać. To prawdziwa rewolucja, dzięki której możemy zachować wartości odżywcze w produktach i zrezygnować ze szkodliwego tłuszczu do smażenia. Pomimo obróbki termicznej, wszelkie cenne minerały, witaminy i składniki pozostają w naszej potrawie. Para nie wypłukuje ich jak woda, a my możemy cieszyć się smacznymi i zdrowymi daniami. Ten sposób pieczenia wpływa także na walory smakowe produktów, które pozostają soczyste i apetyczne, a ponadto nie tracą swoich kolorów. Zielony brokuł, kalafior bez żółtawego zabarwienia, czy prawdziwie czerwona papryka będą cieszyć nie tylko  wzrok, ale i podniebienie.
 

Używanie pary w kuchni nie jest kwestią chwilowej mody, a stylem życia, który pozwoli nam zatrzymać wiele cennych dla naszego organizmu składników i dzięki temu w łatwy sposób zadbać o zdrowie. Jeśli wierzysz w przysłowie, że jesteś tym, co jesz, to rozważ wykorzystanie piekarników parowych podczas przygotowywania posiłków. Parę wodną można uznać za najlepszy dla naszego organizmu sposób obróbki termicznej. Przyrządzane w ten sposób dania są łatwiej trawione, a składniki odżywcze, których jest więcej niż po każdej innej metodzie gotowania, szybciej i skuteczniej przyswajane. Zmiana nawyków żywieniowych nie musi być trudna. Wśród urządzeń do gotowania na parze największą furorę robią piekarniki. Ich działanie umożliwia stworzenie potrawy, w której uchwycone zostaną chrupkość i soczystość mięs, ryb, warzyw. Bonusem są zachowane walory odżywcze, których nie widzimy, ale z pewnością dają nam szereg korzyści. Sekretem tej technologii są właściwości samej pary wodnej, która podczas pieczenia nawilża mięso bez efektu wysuszenia znanego z tradycyjnego piekarnika. Z potrawy nie wyparują żadne soki ani aromaty, więc danie pozostanie aromatyczne. Pieczenie w piekarniku parowym nie wymaga stosowania tłuszczów, co jest kolejnym plusem dla naszego zdrowia. Zachowanie odpowiedniej wilgotności prawie każdego pieczonego produktu pozwala wynieść nasze kulinarne dokonania na wyższy poziom.

AMICA: Para korzyści

W piekarnikach Amica z funkcją FullSteam generator pary odpowiada za rozchodzenie się pary w całej komorze piekarnika, co przekłada się na idelane wypieczenie każdego kawałka potrawy.

Funkcja czyszczenia parą – niemal standard w piekarnikach parowych – to jeden z najlepszych sposobów na pozbycie się zanieczyszczeń. Para wodna cechuje się łatwością w rozpuszczaniu zabrudzeń, które pod wpływem wrzącej wody znikają bez uciążliwego szorowania. Wysoka temperatura jest także doskonałym czynnikiem bakteriobójczym.






Partnerzy


Electrolux
     SHARP

Lacanche  Okapykuchenne.pl

EDAXO      Franke

Zainspiruj się - aranżacje łazienek

Galeria łazienek - zainspiruj się



Facebook
Instagram